7 Haziran 2013 Cuma

Skype Hayat Kurtardı!


Skype-Hayat-Kurtardi


Son zamanlarda kullanıcılardan aldığı tepkilerle gündemde olan Skype bu sefer güzel bir haber ile gündeme geldi. Microsoft'un kendisini satın alması ve Windows Live Messenger yerine getirilmesi sonrası kullanıcılar Skype'a ısınamamış, Messenger'da olup kendisinde olmayan özellikleri nedeniyle topa tutmuştu. Ama bu, Skype'ın sesli ve görüntülü görüşmede oldukça başarılı bir yazılım olduğu gerçeğini değiştirmedi. İşte bu başarılı özellikleri bir insanın hayatının kurtulmasına imkan verdi.


Güney Afrika'da yaşayan 79 yaşındaki Roy Hicks, Yeni Zelanda'daki oğlu ile Skype üzerinden webcam ile görüntülü sohbet yürütmekteydi. Bu esnada 2 silahlı soyguncu Hicks'in evine girerek evi soymaya kalkıştı. 2 soyguncu Roy Hicks'i bağlarken webcamın açık olduğunun farkına varmadılar. Hicks'in oğlu ise hızlı davranarak Güney Afrika polis birimlerine haber verdi.


Polis Hicks'in evine yetişme konusunda çabuk davrandı ve olay yerinde bir soyguncuyu ölü, diğerini canlı ele geçirdi. Hicks ise olay sonrası yaptığı açıklamada oğluna ve Skype'a minnettar olduğunu duyurdu. 


http://www.gezginlerindir.org/haber/skype-hayat-kurtardi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder