12 Haziran 2013 Çarşamba

Android 4.2 Klavye Uygulaması Google Play’de


Android-42-Klavye-Uygulamasi-Google-Playde


Mobil işletim sistemi Android 4.2 açıklandığında, sistemin en çok dikkat çeken özelliklerinden birisi kullandığı gelişmiş klavyeydi. Google yaptığı açıklamayla Android 4.2'nin saf bileşenlerinden birisi olan klavye uygulamasını Google Play üzerinde yayınlama kararı aldığını duyurdu.


Bu sayede Android 4.2 işletim sistemine sahip olmayan kullanıcılar, bundan böyle Android 4.2 işletim sistemi üzerinde kullanılmakta olan klavye uygulamasını mobil cihazlarına indirerek kullanmaya başlayabilecekler. Bu noktada tek can sıkıcı olan şey ise Android 4.0 ve üzeri işletim sistemine sahip olan kullanıcıların bu uygulamadan yararlanabilecek olması.


Google Keyboard adı verilen uygulama özellikle telefonlarına yüklü olarak gelen değiştirilmiş Android klavyesi kullanan cihaz kullanıcıları için idealdir. Örnek vermek gerekirsek Galaxy S4 kullanıcıları tarafından tercih edilebilecek bir uygulama olduğunu söyleyebilirim. Kaydırma hareketi sayesinde yazma veya metin tahmin etme gibi özelliklere sahip olan Google Keyboard gerçekten başarılı bir klavye çözümü olarak karşımıza çıkıyor.


Aynı zamanda ücretsiz bir uygulama olan Google Keyboard kullanıcılara duyarlı ve doğru bir klavye deneyimi sunuyor. Klavyenin bir diğer dikkat çeken özelliği de sizin nasıl yazdığınızı öğreniyor olması. Bu nedenle acaba yanlış mı yazdım diye düşünmenize gerek kalmıyor, çünkü Google Keyboard sizi sürekli olarak takip ediyor.


Duyuru sırasında üçüncü parti klavye yazılımlarından da bahseden Google tarafında şu sözlere yer verildi:


"Android tamamen açık ve özgür bir platformdur. Bu nedenle cihazınızın her türlü özelliğini isteğiniz doğrultusunda farklı uygulamalarla özelleştirebilirsiniz. Bu noktada klavye seçimi de sadece bir örnektir ve istediğiniz klavyeyi rahatlıkla kullanma şansına sahipsiniz."



http://www.gezginlerindir.org/haber/android-4-2-klavye-uygulamasi-google-playde



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder